00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Aké osvetlenie vybrať do chodby?

Chodbou alebo predsieňou najčastejšie len prechádzate. Aj napriek tomu je ale vhodné nepodceňovať výber svietidla aj do týchto priestorov.

Chodbou alebo predsieňou najčastejšie len prechádzate. Aj napriek tomu je ale vhodné nepodceňovať výber svietidla aj do týchto priestorov.

Bezpečná orientácia vďaká svetlám do chodby

Aj keď chodbu alebo predsieň využívate len ako miestnosť pre priechod z jednej izby do druhej, oplatí sa premýšľať nad vhodným osvetlením aj tu. I pri prestupe by ste totiž mali dostatočne vidieť na cestu, aby ste nezakopli a nezranili sa. Podobná intenzita svetla ako v iných miestnostiach vám, hlavne teda vašim očiam, naviac uľahčí prechod do nového prostredia.

Chodby a predsiene, hlavne v bytoch, sú často úzke a neponúkajú príliš veľa priestoru. Väčšinou taktiež nemajú okná, takže celé osvetlenie predsiene je na vás. Pri voľbe svetla do predsiene tak myslite na šetrenie miesta a zároveň na dostatočné osvetlenie.
 

Stropnice do chodby ušetria miesto

Prisadené stropné svietidlá do chodby a vstupnej haly sú už podľa názvu umiestnené priamo k stropu. A tak šetria veľa miesta. Na rozdiel od závesných svetiel do predsiene sa hodia aj do chodieb s nižšími stropmi. Pokiaľ si zaobstaráte takúto prisadenú stropnicu, nemusíte sa báť, že by ste v budúcnosti o svetlo zavadili. Pokiaľ sa ale doma môžete pochváliť vysokými stropmi, môžete siahnuť aj po závesných stropných svietidlách do chodby.

Ďalšou výhodou prisadenej stropnice do chodby je priestor, ktorý dokáže osvetliť. Vďaka tomu, že je svetlo umiestnené priamo pri strope, osvieti najväčší možný priestor v izbe.

Podobnú výhodu ponúkajú aj nástenné svetlá do chodby, ktorými môžete celú miestnosť olemovať. Nástenné svetlá do predsiene vám tak kvalitne posvietia na celú cestu. A aby ste lepšie videli napríklad na svoje obrazy v chodbe, zaobstarať si môžete napríklad obrazové svietidlá. Tie osvietia obraz a naviac i cestu.

Nepotrebujete šetriť miesto a máte v chodbe stolček, na ktorý neviete, čo dať? Tak využite napríklad dizajnovú lampičku do chodby, ktorá bude slúžiť nielen ak svetelný zdroj, ale taktiež ako dekorácia.
 

Zorientujete sa aj vďaka bodovkám do chodby

Rozhodli ste sa, že chodbu ani predsieň nepotrebujete mať dokonalo osvetlenú a stačí vám len, keď v poriadku prejdete z jednej miestnosti do druhej? Potom vás možno zaujmú bodové svetlá do chodby, ktoré môžu slúžiť ako orientačné osvetlenie.

Príjemnú atmosféru dokážu navodiť zapustené bodové svetlá do chodby. A navyše sú aj praktické. Vďaka tomu, že sú zapustené do sadrokartónu, v miestnosti nijak nevyčnievajú a neprekážajú. Takže sa na ne ani nepráši.

Možno ste si na začiatku tohto článku hovorili, ako málo druhov svetiel môžete využiť k osvetleniu predsiene alebo chodby. Pravdou ale je, že možností máte skutočne veľa. Naviac môžete pri výbere kombinovať rôzne druhy svetiel, vďaka čomu potom môžete meniť intenzitu osvetlenia miestnosti. Stačí si vybrať, ktoré svetlo rozsvietite.

Intenzitu svietenia môžete ale meniť aj vďaka technológii HUE od firmy Philips, ktorá vám dovolí svetlá ovládať vďaka mobilnej aplikácii aj na diaľku. Ale o tom sme vám už písali v našej poradni.
 

světlo ve vstupní hale


 

Produkty k článku:

  • Extra zľava 15 %
  • s kódom: 15BONUS
Výhodný nákupdoprava ZADARMOTRIO 603900301 Hotel stropné svietidlo E27 3x60W (1x)Záruka 5 rokovTRIO 603900301 Hotel stropné svietidlo E27 3x60WKód: T603900301
skladom > 10 ks
102,4 € s DPH
Priemer [mm] 500Výška [mm] 205
  • Extra zľava 15 %
  • s kódom: 15BONUS
doprava ZADARMOLucide 13525/01/31 SAFIYA Stolná lampička E14 25WZáruka 3 rokyLucide 13525/01/31 SAFIYA Stolná lampička E14 25WKód: L135250131
Skladom na centrále (5-10 dní)
40,0 € s DPH
Výhodný nákupRABALUX 1078 Randy zápustné svietidlo biela LED 3x4W IP44 3000KÚsporná technológia LEDOsvetlenie do kúpelneVhodné do vlhkého prostrediaZáruka 5 rokovRABALUX 1078 Randy zápustné svietidlo biela LED 3x4W IP44 3000KKód: 98001078
skladom > 10 ks
23,4 € s DPH

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky