00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Aké svetlo do garáže?

V garáži neparkujete len auto, často v nej máte schované krabice so spomienkami alebo niečo stĺkate na svojom pracovnom stolíku. Garáž môže slúžiť k viac aktivitám. Treba na ne dobre vidieť.

V garáži neparkujete len auto, často v nej máte schované krabice so spomienkami alebo niečo stĺkate na svojom pracovnom stolíku. Garáž môže slúžiť k viac aktivitám. Treba na ne dobre vidieť.

Niekoľkonásobná ochrana svetiel

Veľa prachu, možný náraz alebo rôzne tekutiny. S tým všetkým musíte počítať, keď vyberáte svetlo do garáže. Preto pre tieto priestory odporúčame zdroje svetla so zvýšeným IP krytím. Tie s najvyššími hodnotami vydržia dokonca trvalé ponorenie, nemusíte sa teda báť, že by ste svetlu alebo sebe ublížili pri postriekaní vodou. Hodnotami IP krytia sme sa zaoberali v článku o osvetlení do kúpeľní.

Pri rezaní alebo vŕtaní do dreva zvírite prach, ale to aj počas upratovania garáže pri vysávaní alebo zametaní. Dostatočné krytie svetla zabezpečí, že do svetla nepreniknú čiastočky prachu, ďalšie nečistoty alebo hmyz.

Pamätať tiež musíte na odolnosť svetla. Prinesiete si veľkú dosku, z ktorej chcete narezať menšie dosky na vtáčiu búdku, otočíte sa a rozbijete svetlo. A tieto črepy moc šťastia nesprevádza. Nárazuvzdorné osvetlenie vám zaistí, že sa žiadne svetlo len tak ľahko nerozbije.
 

Stropné, nástenné alebo lampu?

Každý druh svetla určite bude mať vo vašej garáži uplatnenie. Stropné svetlo do garáže osvetlí dostatočne celú miestnosť. Stačiť vám bude, ak ukladáte kolesá alebo parkujete auto. Kvôli šetrenie priestoru a zvýšenej bezpečnosti je vhodné zaobstarať prisadené stropné svietidlá. Ak doplníte stropnice nástenným svetlom do garáže, môžete tak svit sústrediť na konkrétnejšiu oblasť. Vďaka nástennému svetlu uvidíte na prácu na pracovnom stole oveľa lepšie. A ak potrebujete vidieť na malé detaily, lampička na pracovnom stole vám na ne posvieti. 
 
Snáď jediným druhom svetla, ktoré do garáže nie je vhodné, je stojacia lampa. S ňou totiž riskujete oveľa častejšie nehody a rozbitia než s inými.

A ako by malo svetlo svietiť?

Nie ste si istí, či zaobstarať osvetlenie s teplejšou alebo studenšou farbou svitu? Tu platí jednoduché pravidlo - pre prácu je lepšie studenšie a pre odpočinok teplejšie svetlo.
 
Do garáže sú vďaka dlhej životnosti a svietivosti vhodné LED trubice do garáže, ktoré väčšiu garáž dostatočne osvetlia. Zaobstaraním LED úsporných žiaroviek tiež neoľutujete, pretože LED svetlá šetria životné prostredie a vďaka nim ušetríte aj vy za elektrickú energiu.
 

Garáž len pre auto

Vlezie sa vám do garáže len auto? V tom prípade vám najviac miesta ušetrí a dostatok svetla na parkovanie zaistí práve stropné prisadené svetlo alebo nástenné svetlo.

Nezabúdajte ani na svetlá do garáže na pohybové čidlo, ktoré oceníte predovšetkým ak sa vraciate z práce za tmy alebo do nej naopak skoro ráno odchádzate. Cestu ku garáži tak budete mať dostatočne osvetlenú a nezakopnete napríklad o mačku vracajúcu sa z lovu.

Produkty k článku:

ZM4313 LED stropné svietidlo Dori 18W 1550lm IP54 4000K štvorcovéZáruka 3 rokyZM4313 LED stropné svietidlo Dori 18W 1550lm IP54 4000K štvorcovéKód: ZM4313
skladom 1 ks
27,0 € s DPH
Dĺžka [mm] 48Šírka [mm] 280
Výhodný nákupRABALUX 5903 Mac spot GU10 2x35W čierne/bukZáruka 3 rokyRABALUX 5903 Mac spot GU10 2x35W čierne/bukKód: 98005903
skladom > 10 ks
24,0 € s DPH
Šírka [mm] 320
Výhodný nákupdoprava ZADARMOLED vonkajšie nástenné svietidlo Petronia s čidlom 17395/93 / P0 antracit, 2700K (1x)Úsporná technológia LEDVonkajšie osvetlenieZáruka 5 rokovPohybové čidloLED vonkajšie nástenné svietidlo Petronia s čidlom 17395/93 / P0 antracit, 2700KKód: 81739593P0
skladom 5 ks
69,7 € s DPH
Šírka [mm] 60 mmVýška [mm] 227 mm
Výhodný nákupdoprava ZADARMOLED vonkajšie nástenné svietidlo s pohybovým čidlom Philips macaw 1x3W  (3x)Úsporná technológia LEDVonkajšie osvetlenieZáruka 5 rokovPohybové čidloLED vonkajšie nástenné svietidlo s pohybovým čidlom Philips macaw 1x3WKód: 8173173016
skladom 3 ks
39,7 € s DPH
Hĺbka [mm] 91Šírka [mm] 137Výška [mm] 127

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky