00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Prečo svietiť LED žiarovkami

V posledných rokoch sa stali LED žiarovky obľúbeným svetelným zdrojom do rôznych svetiel. A aby tiež nie. Šetria peniaze a naviac sa pýšia dlhou životnosťou. Už ste o tom určite počuli, my vám ponúkame rekapituláciu.

V posledných rokoch sa stali LED žiarovky obľúbeným svetelným zdrojom do rôznych svetiel. A aby tiež nie. Šetria peniaze a naviac sa pýšia dlhou životnosťou. Už ste o tom určite počuli, my vám ponúkame rekapituláciu.

Výhody LED žiaroviek

Pri LED žiarovkách nenájdete snáď žiadnu odrádzujúcu nevýhodu. Vlastne vám len zjednoduchšia život a dobre poslúžia. A ako? Začnime napríklad s problémom, ktorý riešia dnes všetci, a to je šetrenie. Peniaze vládnu svetom, o tom nie je potrebné diskutovať. Vďaka zaobstaraniu LED žiaroviek však môžete počas rokov ich používania ušetriť až 90 % peňazí, ktoré by ste inak investovali do elektriny, a to práve vďaka nízkemu množstvu energie, ktorú žiarovky spotrebujú. Možno sa trochu zľaknete trošku vyššej nákupnej ceny, ale kúpa LED žiaroviek sa naozaj oplatí. Vo výsledku vyjdú omnoho lacnejšie než klasické žiarovky.

Ušetrené peniaze taktiež závisia na dobe, po ktorú žiarovka svieti. A to je v prípade LED žiaroviek priemerne 25x dlhšie než doba svietenia klasických žiaroviek. A toto číslo stále rastie. Pokiaľ za klasickú žiarovku zaplatíte 80 centov a za LED žiarovku 7 eur, sami si môžete spočítať, že nakoniec vás vyjde LED žiarovka lacnejšie.

Čísla, predovšetkým tie, ktoré vyjadrujú peniaze, mávajú na rozhodnutie veľký vplyv. Pokiaľ by ste chceli od LED žiaroviek ešte nejaký bonus, tak tu je. LED žiarovky sú vysoko odolné voči teplotám a otrasom. Rýchlo sa rozosvietia a nevadí im ani časté spínanie. Naviac nevyžarujú infračervené ani ultrafialové žiarenie a sú veľmi šetrné k životnému prostrediu. A tak môžete mať dobrý pocit z ich používania nielen kvôli svojej vlastnej peňaženke, ale aj kvôli budúcim generáciám.
 

Akú LED žiarovku kúpiť?

Majte na pamäti, že každá LED žiarovka nepadne do každého svietidla. Až tak veľmi vám ešte LED žiarovky život uľahčiť nedokážu. Žiarovky sa líšia tvarom, ale predovšetkým veľkosťou pätice a závitu. Poznáte, aký je medzi nimi rozdiel? Pokiaľ nie, poradí vám naša poradňa.

Každé svietidlo obsahuje informáciu, akú žiarovku si vlastne musíte zaobstarať, aby vám sedela a dobre svietila. Potom máte výber ešte jednoduchší. Aby ste ale mali aspoň všeobecnú predstavu, poradíme vám, že práve najčastejšia veľkosť závitu je E27, za ňou hneď v závise E14. Tieto žiarovky patria medzi tie klasické, ktoré našróbujete do svietidla. Naopak, žiarovky s päticou napríklad GU10 nájdu svoje miesto v bodovkách.
 

Ako funguje LED?

Trošku fyziky na záver. Zaujíma vás, ako vlastne LED funguje a čo znamená? Názov LED pochádza, tak ako dnes mnoho názvov, z angličtiny a je skratkou pre Light Emitting Diode, teda pre diódu vytvárajúcu svetlo. A práve tieto LED sú polovodičové dosky, ktoré majú schopnosť meniť elektrinu na svetlo. Nemajú v sebe rozžhavené vlákno a na rozdiel od žiaroviek nevyžarujú žiadne teplo.
 

led zarovka

 



 

Produkty k článku:

Emos ZQ1121 LED žiarovka Classic Globe mini 1x6W | E27 | 4100KÚsporná technológia LEDZáruka 3 rokyEmos ZQ1121 LED žiarovka Classic Globe mini 1x6W | E27 | 4100KKód: ZQ1121
skladom > 10 ks
2,2 € s DPH
Výška [mm] 45

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky