00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Výber detskej lampy

Zariaďujete izbu pre deti a lámete si hlavu nad tým, akú lampičku pre ne vybrať? Nie je to žiadna veda, ale rozhodne sa oplatí riadiť sa aspoň základnými pravidlami. Spísali sme pre vás článok o tom, ako postupovať a na čo si dávať pozor.

Zariaďujete izbu pre deti a lámete si hlavu nad tým, akú lampičku pre ne vybrať? Nie je to žiadna veda, ale rozhodne sa oplatí riadiť sa aspoň základnými pravidlami. Spísali sme pre vás článok o tom, ako postupovať a na čo si dávať pozor.

Detská lampička pre predškolákov

Možno si vravíte, k čomu tak malé deti potrebujú v izbe lampičku. Že by im mohlo stačiť jedno centrálne osvetlenie, ktorým býva najčastejšie detský luster. Opak je pravdou. Aj v detskej izbe je ideálne, keď máte aspoň dva svetelné zdroje. Pre úplne malé deti postačí malá lampička, ktorá bude veľkým pomocníkom aj pre vás. Deti ju ocenia hlavne v období, keď začínajú spať v izbičke bez vás a mohli by sa báť. Tlmené svetlo im dodá pocit bezpečia.

Pokiaľ už majú deti nejaký stolček, napríklad pri posteli, môžete im zakúpiť menšiu detskú lampu. Obľúbené sú celkovo detské svetlá Disney. Tie majú hravý dizajn, veselé farby a celkovo detskú izbu pekne ozdobia. Pre malé slečny odporúčame lampičku s motívom Ľadového kráľovstva alebo s Popoluškou a Snehulienkou. Chlapci zas budú skákať nadšením z lampy s autom, alebo keď im bude v izbičke svietiť Spiderman. 


dětské lampičky tlumené světlo

Dětská lampa Disney
 

"Desatoro", ako vybrať správnu detskú lampu

Top 5 pri nákupe lampy
  1. Len centrálne osvetlenie nestačí. Lampu na stôl deti skutočne potrebujú.
  2. Lampa s kĺbovým ramenom umožní nasmerovať svetlo podľa potreby.
  3. Led žiarovky šetria nielen životné prostredie, ale aj vašu peňaženku. 
  4. Vyberajte od skúsených výrobcov, ktorí dodržiavajú bezpečnostné prvky.
  5. Vtiahnite deti do výberu. Lampička sa musí páčiť hlavne im.
Lampu máte doma, čo ďalej?
  1.  Lampa musí stáť na rovnom a pevnom podklade, aby nehrozilo, že spadne. 
  2.  Postavte ju na ľavú stranu stola, pokiaľ je vaše dieťa pravák a na pravú stranu u ľavákov – deti si nebudú tieniť.
  3.  Odporúčaná hodnota intenzity osvetlenia pre písanie je 500 luxov, žiarovka ale nesmie oslňovať – lampa s tienidlom je teda vhodnejšia.
  4.  Aj keď bude lampa zapnutá, nechajte svietiť aj hlavné svetlo. Nedochádza tak k prudkému svetelnému prechodu. 
  5.  Dohliadajte, aby si deti dávali počas učenia krátke pauzy. Pomôže im to k lepšiemu sústredenia.  
Dětská lampa na stůl
 

Lampy na stôl pre študentov – preč s detskými motívmi

Staršie deti nenúťte mať na stole detské motívy. Vyberajte pre ne skôr klasické lampy na písací stôl alebo im doprajte poriadnú dávku dizajnu a moderných trendov v podobe dizajnových lampičiek. Uvidíte, že budú mať obrovskú radosť.
 

Produkty k článku:

Výhodný nákupdoprava ZADARMORABALUX 4196 Jeff štipcové svietidlo zabud.LED 4,5W biela 3000K (1x)Úsporná technológia LEDZáruka 5 rokovRABALUX 4196 Jeff štipcové svietidlo zabud.LED 4,5W biela 3000KKód: 98004196
skladom 2 ks
31,5 € s DPH
Šírka [mm] 130
Výhodný nákupRABALUX 4170 Dylan stolové svietidlo 1xE27 (1x)Záruka 3 rokyRABALUX 4170 Dylan stolové svietidlo 1xE27Kód: 98004170
skladom > 10 ks
12,6 € s DPH
Dĺžka [mm] 230Šírka [mm] 140Výška [mm] 345
doprava ZADARMOLucide 71590/03/31 DODO Bear stolná lampa 1xLED 3WÚsporná technológia LEDFunkcia stmievanieZabudovaný vypínačZáruka 3 rokyHodnotené odborníkomLucide 71590/03/31 DODO Bear stolná lampa 1xLED 3WKód: L715900331
skladom > 10 ks
42,0 € s DPH

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky