00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Osvetlenie kúpeľne

Relaxujúci rituál vo vani, sprcha, ktorá vás nabije energiou alebo úprava mejkapu pri umývadle. Každá z týchto činností vyžaduje iný druh osvetlenia.

Správne osvetlenie kúpeľne je základ

Večerný relax vo vani, osviežujúcich ranná sprcha ale aj holenie či úpravy zovňajšku pred zrkadlom. Každá z týchto činností vyžaduje iný druh osvetlenia.
Osvetlenie kúpeľne so riadi určitými zásadami. Povieme si akými:




Pri každodennej hygiene, pri umývaní alebo obliekaní je dobré osvetlenie základ. Keď sa pripravujeme do práce alebo na rande, nič nemôže uniknúť našej pozornosti. Preto je nutné kúpeľňu osvetliť rovnomerne ale zaroveň dbať na jednotlivé sekcie.
Ako základ osvetlenie kúpeľne by malo byť stropné svietidlo. Tam, kde je potrebné prisvietenie (napríklad pri zrkadle alebo pod sprchou) je nutné pridať ďalšie sektorové či bodové svietidlá. Ďalším dôležitým aspektom je dekoratívne osvetlenie, kedy viac ako na funkčnosti nám záleží na atmosfére.
Rozdeľme si kúpeľňu na jednotlivé sekcie a do tých budeme vyberať tieto 3 hlavné druhy osvetlenia:

1) Centrálne stropné svietidlo
Centálne svietidlo by malo byť umiestnené uprostred kúpeľne a malo by byť dostatočne silné, aby osvetlilo celý priestor.Voliť môžete ako zo stropných svietidiel rôznych tvaru, tak aj z bodového osvetlenia z viacerými zdrojmi:

 
 

2) Kúpeľňové osvetlenie zrkadla

Funkčné, bočné svetlo vždy navrhujeme v okolí zrkadla. Je to dôležité pre správne vykonávanie všetkých obvyklých činností v kúpeľni.
Lúč svetla by mal osvetľovať osobu stojacu pred zrkadlom, rovnomerne osvetľovať tvár a dávať jej prirodzený odtieň.
Optimálnym riešením je umiestnenie dvoch svietidiel po oboch stranách zrkadla alebo jedného svietidla nad zrkadlom a ďalších dvoch po bokoch.
Pri plánovaní osvetlenia vezmite do úvahy rozmery a počet zrkadiel. Nikdy neumiestñujte svietidlá na stenu naproti zrkadla. Odrazy a tiene by vám v tom prípade nedovolili sa v zrkadle dobre vidieť.

 
  
 

3) Dekoratívne osvetlenie kúpeľne

Osvetlenie, ktoré vytvára náladu a tú správnu atmosféru pri relaxe v kúpeľni. Je to veľmi populárne riešenie, ktoré vyberte v prípade, ak máte v kúpeľni vaňu alebo vírivku. Pri kúpaní horné svetlo ani bočné svetlá pri zrkadle nie sú potrebné vystačíte si s drobnými LED panelmi či LED pásikmi rôznych farieb.

  
  

Krytie kúpeľňových svietidiel

Certifikovaná odolnosť proti vode a vlhkosti je základným prvkom bezpečného osvetlenia.



Naši kúpeľňoví hrdinovia:
 

Produkty k článku:

Výhodný nákupdoprava ZADARMOLED kúpeľňové nástenné a stropné svietidlo Philips FIT 3x2,5W (2x)Úsporná technológia LEDOsvetlenie do kúpelneVhodné do vlhkého prostrediaZáruka 5 rokovLED kúpeľňové nástenné a stropné svietidlo Philips FIT 3x2,5WKód: 8340591116
Obvykle 7-14 dní
97,5 € s DPH
Hĺbka [mm] 67Šírka [mm] 483Výška [mm] 63

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky