00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Blížia sa školské povinnosti - posvieťte si na to

Nástup dieťaťa do školy so sebou prináša nemálo povinností. Určite si lámete hlavu nad tým, aké zošity či obaly bude potrebovať. Myslíte však aj na jeho izbu, v ktorej sa bude učiť? Dostatok svetla v detskej izbe je nutnosťou!

Nástup dieťaťa do školy so sebou prináša nemálo povinností. Určite si lámete hlavu nad tým, aké zošity či obaly bude potrebovať. Myslíte však aj na jeho izbu, v ktorej sa bude učiť? Dostatok svetla v detskej izbe je nutnosťou!


Myslite na správne osvetlenie

Dostatočné denné osvetlenie je dôležité nielen k príjemnému pocitu v interiéri, ale tiež pre psychickú pohodu vášho dieťaťa. Zlým výberom detskej lampy totiž dostávajú zabrať nielen oči, ale potrápiť sa môže aj sústredenie školáka.

Aby ste využili maximum svetla v miestnosti, je vhodné vymaľovať izbu svetlými farbami. Umelé osvetlenie by malo pochádzať z viacerých zdrojov. Nespoliehajte sa len na detské lustre. Svietiť by v izbe mali aj iné svietidlá. Nevyhnutnosťou je stolná lampička. Pravákom ju umiestnite po ľavej ruke, ľavákom zas naopak. Najlepšia stolná lampa je taká, ktorá sa dá otáčať pomocou kĺbových ramien, takže je možné si ju prispôsobiť a nasmerovať podľa potreby školáka. Prečítajte si desať tipov, ako vybrať správnu detskú lampu, v našom článku v poradni.


S LED osvetlením šetríte

Pozor by ste si však mali dať nielen na nedostatočné, ale taktiež na príliš ostré svetlo. Z toho môžu mať deti podráždené, boľavé či unavené oči. Aby stolná lampička nevydávala ostré svetlo, zaobstarajte si do lampy LED žiarovku. Tá naviac nerozpaľuje lampu, na ktorú by dieťa mohlo siahnúť. Okrem toho pomocou LED žiaroviek šetríte nielen životné prostredie, ale aj vašu peňaženku.



Okrem písacieho stolíka by mala byť v detskej izbe aj lampa pri posteli. Okrem klasickej lampy na nočný stolík môže byť skvelým riešením napríklad aj závesná lampa s klipom pre jednoduché uchytenie k posteli. Pomocou nej si môže dieťa zasvietiť presne tam, kam potrebuje.

O tom, ako veľmi sa bude vášmu dieťaťu v škole dariť, rozhodujete aj vy. Zariaďte mu izbu tým najlepším osvetlením a radosť budú mať obe strany.

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky