00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Inštalácia Philips Hue krok za krokom

Prijmite pozvanie do kúzelného sveta funkcií svietidiel Philips Hue. Pomocou jednoduchého návodu svietidlá ľahko inštalujete a rozžiarite celú domácnosť.

Radi by ste si zakúpili inteligentné osvetlenie z radu Philips Hue, ale nie ste si istí, ako celý systém priviesť k životu? Nebojte, je to veľmi jednoduché a s naším návodm na inštalácii to celkom iste zvládnete.

Začnite s výberom

Prvým krokom, ktorý by ste pred nákupom mali urobiť, je ujasniť si, o aký produkt z ponuky máte záujem. Zvoliť si môžete buď kompletné svietidlo s integrovaným LED zdrojom, alebo len inteligentnú žiarovku. Inteligentnú žiarovku môžete umiestniť do vášho existujúceho svietidla. Od počtu žiaroviek či svietidiel a od požadovaných funkcií sa potom bude odvíjať to, aké ovládanie budete potrebovať.
Základne je možné vyberať z 3 typov svietidiel - White, White Ambience alebo White and Color Ambience.
 

Svietidlo a žiarovky na miesta!

Prvým krokom, ktorý je po nákupe výrobkov Philips Hue treba urobiť, je inštalácia žiaroviek, alebo zapojenie svietidla s integrovaným zdrojom, na určené miesto. Inteligentné žiarovky môžete umiestniť aj do vášho existujúceho svietidla. Nezabudnite si však overiť akú päticu či závit budete potrebovať!
Po zapojení a namontovaní vyskúšajte, či je svetlo pripojené k elektrickému prúdu. Ak všetko funguje tak, ako má, je načase pustiť sa do ďalšej časti inštalácie.

Svetlá na ďiaľkové ovládánie sú recept na pohodu

Veľkou výhodou svetiel Philips Hue je možnosť ovládať ich na diaľkové ovládanie, prípadne cez mobilnú aplikáciu či tablet, alebo pomocou hlasového asistenta.
Ak chcete využiť len základné funkcie, ktoré ponúkajú produkty radu Philips Hue White a alebo Philips Hue White Ambience a vo vašej domácnosti máte menej ako 10 svietidiel, postačí vám ovládač Dimmer Switch. Tento ovládač umožňuje vypnutie a zapnutie svetiel, stmievanie a u Philips White Ambience možno zvoliť aj z 4 prednastavených režimov bieleho osvetlenia.
Ak máte výrobky radu Philips Hue White and Color Ambience a je vo vašej domácnosti väčší počet zariadení, budete potrebovať tzv. Mostík Philips Hue Bridge. Ten vám umožní prístup k pokročilejším funkciám cez mobilnú aplikáciu.
 

Od inteligentného osvetlenia vás delí už len Mostík

Philips Hue Bridge je mozgom celého systému. Tento Mostík umožňuje svietidlu komunikovať s mobilnou aplikáciou a ovládačmi. Pomocou neho môžete využiť všetky funkcie, ktoré inteligentné svetlá ponúkajú. Pripojiť k nemu možno až 50 svietidiel alebo doplnkov. Bridge je nutné pripojiť k zásuvke a Wi-Fi routeru. Keď začne Mostík modro svietiť, môžete prejsť k ďalšiemu kroku.
 


S aplikáciou Philips Hue ovládnete všetky funkcie

Posledným článkom, ktorý vám k plnému fungovaniu ešte chýba, je prepojenie svietidiel s aplikáciou. Do vášho smartphonu alebo tabletu si stiahnete aplikáciu Philips Hue. Aplikácia je zadarmo a nájdete ju v Apple store alebo na Google Play. Ak je Bridge aj telefón pripojený na rovnakú Wi-Fi sieť, spárujú sa automaticky. Ak tomu tak nie je, môžete využiť možnosť hľadania Bridge manuálne. Pre overenie stačí stlačiť tlačidlo na Bridge.
Dotykom sa potvrdí vaša identita a zariadenia sú pripojené a pripravené na akciu.
 

Vitajte v aplikácii Philips Hue!

Po prepojení aplikácie nájdete pomocou Philips Hue Bridge všetky svetlá vo vašej domácnosti. Môžete ich triediť do miestností, pomenovávať, združovať do svetelných skupín a mnoho ďalšieho. Pomocou aplikácie sa môžete hrať s intenzitou osvetlenia, tónom svetla aj s farebnými tónmi. Ak využijete aj niektorú doplnkovú aplikáciu tretej strany, môžete prepojiť osvetlenie napríklad s TV alebo hudobným prehrávačom a užiť si všetkých 16 miliónov farieb.


Veríme, že inštaláciu celého systému Philips Hue určite zvládnete. Súčasťou každého výrobku je samozrejme aj podrobný návod, ktorý vám poskytne bližšie informácie o tom, ako postupovať pri konkrétnych produktov.

Prehliadnite si ponuku všetkých inteligentných produktov značky Philips Hue >>>

Pre zoznámenie sa s radom svítidel Philips Hue odporúčame články v našej poradni:

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky