00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Ako funguje LED osvetlenie?

LED osvetlenie je v dnešnej dobe veľmi populárne hlavne vďaka svojej úspore oproti klasickým žiarovkám. Oplatí sa tak počiatočná investícia, ktorá vám ale v budúcnosti peniaze ušetrí. LED svetlá navyše šetria aj životné prostredie a sú veľmi odolné.

LED osvetlenie je v dnešnej dobe veľmi populárne hlavne vďaka svojej úspore oproti klasickým žiarovkám. Oplatí sa tak počiatočná investícia, ktorá vám ale v budúcnosti peniaze ušetrí. LED svetlá navyše šetria aj životné prostredie a sú veľmi odolné.

5 dôvodov prečo si LED svetlá zaobstarať

Nie ste si istí, či sú LED svetlá to pravé pre vášu izbu? Tu vám ponúkame päť hlavných výhod, ktoré prináša zaobstaranie týchto diód:
 
1. LED diódy produkujú viac svetla než obyčajné žiarovky.
2. Svetlá sú odolné voči nárazom.
3. Diódy majú veľmi dlhú životnosť a nezničí ich ani časté vypínanie a zapínanie. Životnosť odhadujú výrobcovia na 50 000 až 1 milión hodín, u žiariviek sa udáva doba až 12 000 hodín, u klasických žiaroviek je to maximálne 2 000 hodín.
4. Narozdiel od klasických žiarovek neobsahujú ortuť a iné škodlivé kovy.
5. Vďaka používaniu týchto svetiel môžete ušetriť až 93% nákladov. Vyššia zaobstarávacia cena se tak rýchlo vráti.

Výber LED diódy

Najskôr si musíte uvedomiť, že rôzne LED svetlá majú rôzne využitie. Vyznať sa vo všetkých parametroch, ktoré výrobcovia udávajú, nie je jednoduché. Nižšie vám popíšeme tie základné, podľa ktorých môžete vybrať to správne LED osvetlenie. Dôležitým prvkom je tzv. teplota chromatickosti značená písmenom K, jednoducho povedané sa jedná o farbu svetla. Vyberať môžete z troch druhov: studená biela ( hodnoty 5500 - 6500K) svieti ako žiarivka, denná biela (4000 - 4500K) je podobná dennému svetlu a teplá biela (2800-3000K) svieti nažltlo. Výber farby záleží predovšetkým na vkuse človeka a typu činnosti, ku ktorej má svetlo svietiť.
 
Veľmi dôležité je pri výbere LED osvetlenia upresniť si, aký typ pätice pre novú žiarovku potrebujete. Najčastejšie typy pätíc sú: E40, E27, E14, GU10, G9, G24, G4, MR16, AR111, R7S.

Ďalším parametrom, ktorý by ste mali vziať do úvahy sú lumeny, ktoré vyjadrujú jas LED svietidiel. Výkon udávaný vo wattoch udáva spotrebu LED žiarovky. Neplatí ale, že čím viac wattov je na žiarovke napísaných, tým jasnejšie svieti. Je potrebné porovnať pomer medzi lumenmi a wattmi.

Zabúdať by ste nemali ani na veľkosť plochy, ktorú potrebujete osvietiť. Môžte totižto vyberať z bodových svetiel aj z tých, ktoré osvietia celú miestnosť.

LED osvetlenie šetrí peniaze aj prírodu

LED svetlá postupne nahrádzajú klasické žiarovky. Dôvod je jednoduchý. Vďaka obstaraniu týchto svetiel totiž ušetríte. Aj napriek prvotnej investícii sa vám ich nákup oplatí kvôli extrémne dlhej životnosti, o ktorej sme sa zmienili vyššie, a tiež kvôli nízkej spotrebe elektrickej energie.

Okrem toho, že ušetríte svoje peniaze, môžete mať aj dobrý pocit z toho, že LED osvetlenie nevyžaruje UV ani IR žiarenie. Diódy neobsahujú ortuť, olovo ani iné škodlivé plyny alebo kovy. A sú 100% recyklovateľné.

Nie sú to len nudné LED lampy

LED lampy ponúkajú rôzne motívy, tvary alebo možnosti umiestnenia. Ale nielen to. Okrem toho, že izba vášho dieťaťa môže osvecovať rozprávková postava alebo si môžete posvietiť na záhradnú párty, holandská firma Philips prišla opäť s niečím novým. V nestarnúcej kombinácia čiernej a bielej farby ponúka inteligentné svietidlá z rady Philips Hue, pri ktorých môžete meniť intenzitu svietenia. Pred čítaním môžete nastaviť režim pre čítanie a pre doplnenie energie režim povzbudenie.

Svetlá môžete kúpiť v množstve eshopov a kamenných obchodoch. My vám ponúkame možnosť výberu na internete aj v našej kamennej predajni v Brne, kde vám s výberom LED osvetlenia poradíme.

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky