00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Druhy ovládačov Philips Hue

Vyznať sa v ovládačoch moderných inteligentných svietidiel môže byť oriešok. Ale žiadny strach, radi vám poradíme, aké ovládanie sa bude pre vaše svetlá hodiť a na čo aké ovládanie slúži.

Inteligentné svietidlá môžete ovládať v aplikácii na mobilnom telefóne, tablete alebo cez inteligentné hodinky či dokonca hlasom, ale určite sa vám budú hodiť aj diaľkové ovládače. Ponúkajú totiž množstvo užitočných funkcií, bývajú hneď po ruke a ovládanie je s nimi veľmi jednoduché. Na nasledujúcich riadkoch vám predstavíme ovládače inteligentného osvetlenia Philips Hue.

Philips Hue Bridge – mozog celého systému

Philips Hue Bridge alebo aj mostík je srdcom a mozgom celého systému. Budete ho potrebovať, ak si vo vašom dome chcete zapojiť viac ako 10 svietidiel alebo žiaroviek. Je tiež nutnosťou na využitie všetkých funkcií inteligentných svietidiel z radu White Ambiance alebo White and Color Ambiance.

Philips Hue Bridge zapojte klasicky do zásuvky a potom pripojte pomocou UTP kábla do Wi-Fi routera, Bridge začne svietiť modro. Mostík vďaka prepojeniu s internetom komunikuje s aplikáciou a odovzdáva informácie smerom k svietidlám.

S mostíkom môžete ovládať až 50 svetiel a doplnkových zariadení Philips Hue. A to nielen doma, ale odkiaľkoľvek, kde máte k dispozícii internet. Takže napríklad na dovolenke si skontrolujete, či sú naozaj všetky svietidlá vypnuté, alebo naopak svetlá na diaľku na chvíľku zapnete, čo je dobrou prevenciou pred krádežou.

Philips Hue Bridge

O tom, ako prepojiť svetlá a mostík, si môžete prečítať v článku v našej Poradni

Dimmer Switch – navoľte si svetelnú scénu

Chytrý stmievač Dimmer Switch je určený k žiarovkám a svietidlám s označením Philips Hue White, Philips Hue White Ambiance a Philips Hue White and Color Ambience.

Pri väčších svietidlách je Dimmer Switch súčasťou balenia. Pri bodovkách, LED pásikoch, lampičkách a menších svietidlách je väčšinou nutné si stmievač prikúpiť zvlášť.

Starší ovládač rady V1 (ktorý aktuálne dopredávame) umožňuje iba vypínanie/zapínanie a stmievanie.

Nový stmievač Dimmer Switch radu V2 má rýchlejšiu odozvu svietidiel a veľmi jednoduché ovládanie. Svetlá zapnete aj vypnete jedným tlačidlom a tlačidlo Hue slúži na prepínanie medzi 4 prednastavenými svetelnými režimami, ktoré sa odlišujú intenzitou a farbou svetla:
  • Read (Čítanie),
  • Relax (Relaxácia),
  • Energize (Povzbudzujúce),
  • Concentrate (Koncentrácia).
 
Navoľte si svetelnú scénu
So stmievačom Dimmer Switch môžete ovládať až 10 svietidiel a k dispozícii sú už spomínané 4 prednastavené scény. Pokiaľ potrebujete ovládať viac svietidiel alebo si svetelné scény navoliť podľa seba, potrebujete dokúpiť Hue Bridge. Po spárovaní ovládača s bridgeom a so šikovnými svietidlami tak napríklad všetky svietidlá v dome či byte stlmíte a zmeníte u nich farbu svetla.

Navyše nová generácia ovládačov umožňuje po spárovaní s bridgeom nastaviť, aby sa svietidlá po zapnutí ovládačom vždy zapli do scény, ktorá zodpovedá dennej dobe (teda ráno a počas dňa jasné biele intenzívne svetlo, k večeru slabšie a žltejšie a v noci úplne slabé svetlo v teplej bielej farbe).

Dimmer_Switch_ovladač          dimmer_Switch_Philips Hue

Okrem vychytaných funkcií mysleli výrobcovia aj na to, aby ovládač bol čo najviac po ruke. Preto je ovládač magnetický a ide tak napríklad prichytiť na chladničku. Napájanie stmievača je na gombíkovú batériu a životnosť má 50 000 klikov.

Tap Dial Switch – svetlo podľa vášho vkusu

Tap Dial Switch, ktorý je v predaji v bielom a čiernom prevedení, umožňuje pomocou 4 tlačidiel navolenie svetelných režimov (tie si nakonfigurujete v aplikácii). A pretože jedným tlačidlom môžete ovládať až 3 miestnosti alebo 3 zóny, bez problémov máte pod palcom celý byt (opäť ale platí, že pri väčšom počte svietidiel, ako je 10, je nutné mať zapojený Hue Bridge). Navyše Tap Dial Switch má vonkajší prstenec a jeho otáčaním plynule nastavujete intenzitu osvetlenia vybranej skupiny svietidiel.

Tap Dial Switch je rovnako ako stmievač Dimmer Switch magnetický a napájanie je pomocou batérií.

Tap_Dial Switch_Philips_Hue         Tap_Dial Switch_ovladač

Motion sensor – automatické spínanie pre interiér

Inteligentné svetlá sa môžu zapínať/vypínať taktiež automaticky a to pomocou pohybového čidla Motion Sensor. Nemusíte tak strácať čas hľadaním vypínača a tiež nehrozí, že by ste zabudli zhasnúť. Svetlá s pohybovým čidlom sa najčastejšie umiestňujú do toaliet, do chodieb, alebo na schodisko. Motion sensor ovláda všetky svetlá v miestnosti a má rozsah detekcie pohybu 3 m v uhle 120 °. Pokiaľ sa neuspokojíte iba s bielym svetlom, jednoducho si cez aplikáciu nastavíte, do akého režimu sa majú svetlá pri detekcii pohybu rozsvietiť.

Motion Sensor Philips Hue je napájaný z batérie, je bezdrôtový a ide inštalovať na akýkoľvek povrch.

 

Motion_sensor_Philips_Hue

Outdoor motion sensor – automatické spínanie pre exteriér

Ak potrebujete inteligentné svietidlá automaticky zapínať a vypínať vonku, teda na záhrade, pred garážou, na terase či pri vchode do domu, zvoľte od Philips Hue tento bezdrôtový vonkajší pohybový senzor. Stačí, keď okolo neho prejdete a svetlá, ktoré s ním sú napárované, sa rozsvietia. Senzor sníma pohyb v uhle 160 ° vo vzdialenosti 8 až 12 m. Je chránený proti vlhkosti, má zvýšené krytie IP54.

Motion sensor outdoor

Wall switch

Wall switch je modul, ktorý vyžaduje prepojenie s Philips Hue Bridge a na rozdiel od predošlých vypínačov sa inštaluje do klasických nástenných vypínačov. Jednoducho si tak z obyčajného vypínača urobíte šikovný a môžete s ním svetlá stmievať, meniť ich odtieň a prepínať medzi jednotlivými svetelnými scénami.

Wall switch je ideálnym riešením pre tých, ktorí nechcú meniť elektorozvody a pritom preferujú ovládanie svetiel nástěnnými vypínačmi.

 Wall switch

Zrátané a podčiarknuté: So šikovnými svietidlami a ovládačmi Philips Hue si doprajete komfort podobný v automaticky riadených domácnostiach, pritom za výrazne nižšiu cenu. V prípade ďalších otázok nás kontaktujte, radi vám s výberom a pripojením svietidiel Philips Hue pomôžeme.

Viac informácií o inteligentných svietidlách a ich funkciách nájdete v našej Poradni

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky