00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Lampy a osvetlenie pre školákov

Či už posielate tento rok dieťa do školy prvýkrát, alebo je z neho už ostrieľaný školák, výber správnej lampičky na učenie nepodceňujte.

Či už posielate tento rok dieťa do školy prvýkrát, alebo je z neho už ostrieľaný školák, výber správnej lampičky na učenie nepodceňujte.

Lampičky na stôl k učeniu a práci

Prípravy na školský rok by ste nemali podceniť v žiadnom smere. Takže ani v smere správneho osvetlenia na detský stôl. Vyberte pre svoje deti takú lampičku, ktorá sa im bude páčiť, a navyše im kvalitne posvieti k učeniu a práci. Dobre zvolená lampička pre školáka môže deťom slúžiť niekoľko rokov a sprevádzať ich pri štúdiu.
 
Na trhu dnes nájdete množstvo lámp a lampičiek na pracovný stôl. Môžete si vyberať z lampičiek s kĺbom, lampičiek s pohyblivým ramenom alebo ohybným krkom. Pri výbere ale pamätajte na pár zásad. Tie sa podobajú zásadám ako vybrať svetlo do pracovne, pri detských izbách len musíte viac dbať na ľúbivý vzhľad.
  • Umiestnite lampu tak, aby si deti na prácu netienili,
  • zvoľte svetlo s teplotou chromatickosti (farbu svetla) vhodnú pre prácu (5 000 - 6 000 kelvinov),
  • samozrejme, že aj dizajn má svoju úlohu, a preto voľte lampu tak, aby zapadla do zvyšku izby,
  • pri práci nestačí len lampička na stole, ale využiť by ste mali aj hlavné osvetlenie izby (napríklad stropné svetlo).
lampička carslampa s ramenem
 

Prečítajte si pred spaním príbeh, napríklad sci-fi z budúcnosti

Čím ďalej, tým menej detí má obľubu v čítaní knižiek. Pritom im práve čítanie môže zvýšiť slovnú zásobu a môže byť skvelou formou zábavy. Aby ste čítanie u svojich detí podnietili, môžete im napríklad zaobstarať lampičky s klipom, ktoré možno pripevniť na poličku alebo nočný stolík.

Nadšenci do nových technológií potom iste ocenia možnosti ovládania, ktoré dnes LED svetlá ponúkajú. Keď sa vám nechce vstávať z postele, aby ste zhasli, nemusíte. Aspoň nie s technológiou Philips Hue, ktorá vám umožní si svetla rozsvietiť aj zhasnúť z teplej postele. O trochu menej pohodlné a podporujúce lenivosť sú potom dotykové lampy, ku ktorým sa síce musíte priblížiť, ale stále je to niečo nové. Niečo nové oproti klasickému spínaču na lampičke.
 
dotyková lampa ideal luxlampička s klipem
 

Produkty k článku:

Výhodný nákupdoprava ZADARMORABALUX 4196 Jeff štipcové svietidlo zabud.LED 4,5W biela 3000K (1x)Úsporná technológia LEDZáruka 5 rokovRABALUX 4196 Jeff štipcové svietidlo zabud.LED 4,5W biela 3000KKód: 98004196
skladom 2 ks
31,5 € s DPH
Šírka [mm] 130
Výhodný nákupRabalux 4949 SalemZáruka 3 rokyRabalux 4949 SalemKód: 98004949
skladom 2 ks
15,3 € s DPH
Priemer [mm] 180Výška [mm] 250

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky