00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Ako vybrať stolovú lampu?

Je dôležitou súčasťou nielen každého pracovného stola. Pri vhodnom umiestnení uvidíte na prácu ešte lepšie. Správny výber stolovej lampičky je prvým krokom k úspechu. Nie je určená len do pracovne, ale aj do spální a detských izieb.

Je dôležitou súčasťou nielen každého pracovného stola. Pri vhodnom umiestnení uvidíte na prácu ešte lepšie. Správny výber stolovej lampičky je prvým krokom k úspechu. Nie je určená len do pracovne, ale aj do spální a detských izieb.

Kam patrí stolová lampička?

Na stôl alebo stolík. O tom už svedčí jej názov. Malá stolová lampa, ktorá osvieti potrebný priestor, nájde svoje využitie ako na nočnom stolíku v spálni, tak na pracovnom stole. Už pri jej výbere by ste mali pamätať na to, kam ju v byte umiestnite. A to jednak kvôli tomu, aby lampička zapadala do celého interiéru, ale predovšetkým kvôli výberu tvaru a druhu žiarovky, ktoré majú vplyv na funkčnosť.

Pre prácu studené, pre odpočinok teplé

Ak kupujete lampičku na pracovný stôl, zrejme pri jej svite neplánujete odpočívať, ale pracovať. Práve k práci vás môžu vybudiť chladnejšie tóny svetla. Vaše oči nebudú tak unavené ako pri teplejších tónoch, ktoré sú vhodnejšie k odpočinku. K lepšiemu pracovnému výkonu vám pomôže tiež dobre umiestnená stolová lampa na stole. Aby ste si na prácu netienili vlastným telom, je najlepšie, keď pravákom na prácu svieti lampa z ľavej strany a ľavákom naopak.

Teplejšiu farbu využijete predovšetkým k odpočinku. Napríklad lampička v obývacej izbe navodí uvoľnenú atmosféru a decentne presvieti izbu. Zložitejšia otázka nastáva pri výbere lampičky na nočný stolík do detskej izby alebo spálne. Pohodu pred spaním navodí teplejšie svetlo, ak ale radi pred spaním čítate v posteli knižku, môžete byť rýchlejšie unavení.

Nech to ladí!

Toto nie je prvýkrát, kedy zmieňujeme, že aj dizajn je dôležitý. Nemali by ste ho ale uprednostňovať pred praktickosťou lampičiek. Ak už viete, na čo stolovú lampu využijete a máte predstavu o parametroch, je na rade vzhľad. Celá izba bude vyzerať najlepšie, ak v rovnakom štýle ako dizajnové lampy vyberiete aj stropné svetlá alebo nástenné svietidlá. Neholdujete modernému štýlu? Nevadí, pre vás v našej ponuke máme napríklad rustikálne lampy alebo retro lampy na stôl.

Deťom môžete zase celú izbu vyzdobiť do štýlu ich obľúbenej rozprávkovej postavičky alebo superhrdinu. Detské stolové lampy spoločne s detskými stropnicami vytvoria izbičku ako z rozprávky.


Produkty k článku:

doprava ZADARMOSearchlight EU5141AB Pedestal stolná lampička E27 1x10WZáruka 3 rokySearchlight EU5141AB Pedestal stolná lampička E27 1x10WKód: 96EU5141AB
Obvykle 7-14 dní
170,0 € s DPH
Šírka [mm] 370Výška [mm] 620
Výhodný nákupdoprava ZADARMORabalux 4093 Ozone (2x)Záruka 3 rokyRabalux 4093 OzoneKód: 98004093
skladom > 10 ks
32,0 € s DPH
Priemer [mm] 127
doprava ZADARMOLucide 13525/01/36 SAFIYA Stolná lampička E14 25WZáruka 3 rokyLucide 13525/01/36 SAFIYA Stolná lampička E14 25WKód: L135250136
Skladom na centrále (5-10 dní)
42,0 € s DPH

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky