00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Ako vybrať svetlo do kúpeľne?

Podľa čoho vyberáte svetlo do kúpeľne? Vzhľad je určite pre mnohých dôležitý, ešte dôležitejšie je ale vaša bezpečnosť a životnosť svietidiel. IP krytie svetiel vám poradí, kam ktoré svietidlo umiestniť.

Podľa čoho vyberáte svetlo do kúpeľne? Vzhľad je určite pre mnohých dôležitý, ešte dôležitejšie je ale vaša bezpečnosť a životnosť svietidiel. IP krytie svetiel vám poradí, kam ktoré svietidlo umiestniť

Len stropnice do kúpeľne nestačia

Do kúpeľne môžete umiestniť najrôznejšie druhy svetiel. Na výber máte napríklad klasické stropné svetlá do kúpeľne alebo kúpeľňové bodovky. Centrálne svetlo je základ snáď každej miestnosti a rovnako je tomu v prípade kúpeľní. Stropnice do kúpeľne osvetlia celú miestnosť, nezabezpečia vám ale dostatok jasu napríklad pri zrkadle. Tam si totiž budete po pristúpení tieniť. Tento hlavný zdroj svetla môže v menšej miestnosti nahradiť aj nástenné svetlo do kúpeľne, vyhnúť by ste sa ale mali závesným stropniciam, ktoré môžu byť nebezpečné.

Ak centrálny zdroj svetla v kúpeľni doplníte vhodnými zrkadlovými svietidlami, budete mať na svoj obraz v zrkadle jasný pohľad. Niektorí ľudia preferujú umiestnenie svetiel nad zrkadlom, iní z jeho oboch strán. Je teda lepšie použiť dlhú trubicu do kúpeľne alebo jednotlivé kúpeľňové bodovky? Aj tento výber záleží na vašej fantázii a rozhodnutí. Pokiaľ máte ale s rozhodovaním problémy, túto dilemu môžete jednoducho vyriešiť nákupom zrkadla so vstavanými svetlami.

Trendy bodovky do kúpeľne

Centrálnym svetlom ale nemusí byť iba kúpeľňová stropnica. Rovnaký, a možno aj lepší dojem vykúzlite použitím niekoľkých LED kúpeľňových bodoviek. Malé guľaté svetielka miestnosť dostatočne ožiaria a jednotlivé kusy na seba upozornia. Ešte lepšieho dojmu potom docielite použitím podhľadových bodových svetiel do kúpeľne, ktoré často môžete natáčať. Malé aj väčšie svietidlá vám vďaka zapusteniu do sadrokartónu nezaberú v kúpeľni žiadne miesto.
 
světla v koupelně

Pusťte si do kúpeľne deň

Kúpeľne bývajú často bez okien, ktoré by do miestnosti privádzali čerstvý vzduch a denné svetlo. Tá správna farba, ktorou by malo vami vybrané svetlo žiariť, je teplá biela. Na intenzitu svetla myslite, ale už pri výbere interiéru. Kúpeľňové svietidlá vám síce miestnosť osvetlia, môžete im ale ešte pomôcť, ak si zaobstaráte lesklé a svetlé vybavenie. To totiž intenzitu svetla zvyšuje. Naopak tmavá farba odráža svetlo menej a k osvetleniu kúpeľne tak budete potrebovať svetlá s vyššou intenzitou svietenia alebo viac kusov.

Predĺžte životnosť a zaistite bezpečnosť

Teraz už snáď máte predstavu, ako by vaše svetlo do kúpeľne malo vyzerať. Pred jeho samotným obstaraním si ale prečítajte, ako sa vyznáte v IP krytí a kúpeľňových zónach a čo sú vôbec zač. Svetlá v týchto miestnostiach by totiž mali spĺňať určité parametre práve kvôli vlhkosti v kúpeľni. Nezabúdajte ani na kvalitné materiály, ktoré vydržia veky a na našu radu - čím jednoduchší tvar, tým jednoduchšia údržba.
 
Tieto rady ohľadom druhov svetiel môžete využiť nielen v samostatnej kúpeľni, ale tiež, ak máte s kúpeľňou spojené WC. Umiestnením svetiel na samostatných záchodoch sme sa už v našej poradni tiež zaoberali.

svetla koupelna

Produkty k článku:

doprava ZADARMOPrezent 420 Neptún nástenné kúpeľňové IP44 1x60WOsvetlenie do kúpelneVhodné do vlhkého prostrediaZáruka 3 rokyPrezent 420 Neptún nástenné kúpeľňové IP44 1x60WKód: 92000420
Obvykle 7-14 dní
30,6 € s DPH
Dĺžka [mm] 300Šírka [mm] 150
Výhodný nákupdoprava ZADARMOLED kúpeľňové nástenné a stropné svietidlo Philips FIT 3x2,5W (2x)Úsporná technológia LEDOsvetlenie do kúpelneVhodné do vlhkého prostrediaZáruka 5 rokovLED kúpeľňové nástenné a stropné svietidlo Philips FIT 3x2,5WKód: 8340591116
skladom 2 ks
97,5 € s DPH
Hĺbka [mm] 67Šírka [mm] 483Výška [mm] 63
Výhodný nákupdoprava ZADARMORABALUX 5721 John kúpeľňové svietidlo. zabud.LED 12W IP44 4000K (1x)Úsporná technológia LEDOsvetlenie do kúpelneVhodné do vlhkého prostrediaZáruka 5 rokovRABALUX 5721 John kúpeľňové svietidlo. zabud.LED 12W IP44 4000KKód: 98005721
skladom > 10 ks
76,0 € s DPH
Šírka [mm] 486Výška [mm] 60

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky