00,0 €
Spôsoby dodania
Prepravca3.90 €
Osobný odber BrnoZadarmo
Doprava zadarmo od 30 €

Správny čas na výber vonkajšieho osvetlenia je práve teraz!

Pomaly, ale isto prichádza jarná a letná sezóna, teda čas, kedy budeme na záhrade a vonku tráviť ďaleko viac času ako doteraz. S teplejším počasím prichádza tiež ruka v ruke otázka, ako vhodne osvetliť vonkajšie priestory. 

Záhrada a okolie vášho domu sa môže pomocou vonkajších svetiel premeniť vo svetelnú oázu. Vyberte si vhodné osvetlenie a užite si letné večery ako nikdy predtým. S našim sprievodcom vonkajším osvetlením určite vo výbere neurobíte chybu.

Dekolamp_venkovni_osvetleni

Bezpečnosť vonkajšieho osvetlenia na prvom mieste

Vonkajšie osvetlenie by v prvom rade malo spĺňať požiadavky na bezpečnosť. V každom prípade je vhodné zvoliť odolnejšie materiály, ktoré odolajú aj zhoršeným poveternostným podmienkam. Z hľadiska funkčnosti a dlhej životnosti je najlepšou voľbou materiálu osvetlenia odolný plast a alebo vhodne ošetrený kov. Kovové svetlá pôsobia luxusnejším a robustnejším dojmom, plastové svetlá sú zase výrazne lacnejšou záležitosťou.

Redo_pinoRedo_venkovni_osvetleni

 

Odporúčame tiež zamerať sa na typ žiaroviek, ktoré budú pre vaše vonkajšie svetlo potreba. K dostaniu sú svetlá s halogénovými aj LED žiarovkami. LED žiarovky majú dlhšiu životnosť a ich prevádzka je veľmi úsporná, ale zďaleka najekonomickejšie sú svietidlá, ktoré fungujú na solárny princíp.

Pri vonkajších svetlách dajte tiež pozor na to, aby svetlo malo vhodné krytie a bolo tak chránené proti vniknutiu cudzích telies a vody. Pre bežné vonkajšie osvetlenie hľadajte krytie s označením aspoň IP44. V prípade nájazdových svetiel je určite vhodné zvoliť vyšší stupeň krytia, a to aspoň IP65. Budete tak mať záruku, že tieto svetlá vydržia väčšiu záťaž a poradia si aj s prívalovým dažďom.


Viac informácií o jednotlivých typoch krytia (IP) nájdete tu v článku v našej Poradni >>>

Posvieťte si na to, čo se kde šustne

Pre väčší komfort a bezpečnosť vám odporúčame zainvestovať do vonkajšieho osvetlenia s pohybovým čidlom. Svetlá reagujú na pohyb a nemusíte teda zložito hľadať vypínač alebo ovládač. Pohybové svetlá môžu zároveň pôsobiť ako prevencia proti vlámaniu.
Čidlo môže byť už rovno zabudované vo svetle alebo je možné ho zaobstarať zvlášť a svetlá k nemu dodatočne pripojiť.

Philips_Hue_motion_senzor

 

Viac sa o možnostiach interiérových aj exteriérových svetiel s čidlom dočítate v našej Poradni >>>

Ušetrite vďaka solárnym svietidlám

V sortimente na našich webových stránkach nájdete vonkajšie solárne lampy. Tie môžu byť so zabudovaným čidlom alebo bez neho. Lampy s čidlom sa spúšťajú automaticky pri detekcii pohybu, bez čidiel sa spúšťajú automaticky so súmrakom.
Veľkou výhodou solárnych svietidiel je nielen to, že s nimi naozaj významne ušetríte, ale tiež ich môžete inštalovať bez obáv aj k bazénu či jazierku.
Kvalitné LED diódy vám zaistia osvetlenie od súmraku až do úsvitu.


O princípe fungovania solárnych svetiel sa viac dozviete v Poradni >>>

Aké vonkajšie osvetlenie zvoliť?

Typy vonkajšieho osvetlenia sú rôzne a záleží len na vás, aký tvar či typ si zvolíte. Veľmi obľúbené sú napríklad svetelné stĺpiky a záhradné lampy, ktoré vás môžu sprevádzať na chodníčku k domu či na vašej príjazdovej ceste. K tomu sú určené aj nájazdové svetlá, ktoré sú veľmi odolné a sú priamo určené na zabudovanie do chodníka či cesty do garáže. Primárnou funkciou týchto svetiel je predovšetkým navigácia a ich úlohou je zabezpečiť vám bezpečný pohyb vo vonkajšom priestore.

Philips_CockatooPhilips_ParterePhilips_texas


Ďalšou funkciou, ktorú môžu vonkajšie svetlá plniť je funkcia praktická a účelná. To spravidla zastávajú stropné a nástenné vonkajšie svetlá na fasáde vášho domu alebo na stenách pergoly. Pri návrate domov v nočných hodinách iste oceníte, keď vám svetlo nad vchodom posvieti na kľúče a pri grilovaní s priateľmi budete radi, keď na seba budete vidieť. V našej ponuke nájdete mnoho druhov svetiel pre každú príležitosť.

Philips_PastureRabalux_glasgowPhilips_skua


Ak predsa len túžite po niečom špeciálnom, po niečom, čo dodá vašej záhrade nezameniteľný charakter a urobí z každej vašej párty nezabudnuteľný zážitok, zvolte niektoré z inteligentných svietidiel značky Philips Hue, ktoré môžu svietiť presne podľa vašej nálady alebo si vyberte niektoré zo štýlových svetiel značky Redo.

Čo hovoríte napríklad na svietiacie farebné gule do trávnika alebo futuristické svetelné kocky?

Redo_dadosredo_stone
 

Potrebujete poradiť alebo sa chcete presvedčiť, ako vyzerajú vonkajšie svetlá na vlastné oči? V našom showroome na Křenovej ulici v Brne nájdete pestrý výber vonkajšieho osvetlenia od značiek Philips, Rabalux, Redo, Trio a mnohých ďalších.


Kompletnú ponuku vonkajších svetiel nájdete na e-shope >>>

Produkty k článku:

doprava ZADARMORedo 9527 WORK závěsné svítidlo E27 42W IP44Vonkajšie osvetlenieZáruka 3 rokyRedo 9527 WORK závěsné svítidlo E27 42W IP44Kód: REDO9527
Obvykle 7-14 dní
149,4 € s DPH
Priemer [mm] 318Výška [mm] 945
doprava ZADARMORedo 9979 PINO stojanové svítidlo E27 23W IP65Vonkajšie osvetlenieZáruka 3 rokyRedo 9979 PINO stojanové svítidlo E27 23W IP65Kód: REDO9979
Obvykle 7-14 dní
442,2 € s DPH
Priemer [mm] 500Výška [mm] 1854
Výhodný nákupdoprava ZADARMO* Vonkajšie nástenné svietidlo Skua 17382/30 / PN čierne (2x)Vonkajšie osvetlenieZáruka 3 roky* Vonkajšie nástenné svietidlo Skua 17382/30 / PN čierneKód: 81738230PN
skladom > 10 ks
47,2 € s DPH
Šírka [mm] 300 mmVýška [mm] 218 mm
doprava ZADARMOLED vonkajšia stojacia lampa Lucide TEXAS 1x6W integrovaný LED zdrojÚsporná technológia LEDVonkajšie osvetlenieZáruka 3 rokyLED vonkajšia stojacia lampa Lucide TEXAS 1x6W integrovaný LED zdrojKód: L288516030
Skladom na centrále (5-10 dní)
155,0 € s DPH
Hĺbka [mm] 150Šírka [mm] 100Výška [mm] 600
Výhodný nákupdoprava ZADARMOLED vonkajšie stĺpikové svietidlo Philips Parterre 8WÚsporná technológia LEDVonkajšie osvetlenieZáruka 5 rokovLED vonkajšie stĺpikové svietidlo Philips Parterre 8WKód: 81648230P0
Obvykle 7-14 dní
103,5 € s DPH
Šírka [mm] 100Výška [mm] 770
Výhodný nákupdoprava ZADARMOLED vonkajšie stĺpikové svietidlo Philips Parterre 8WÚsporná technológia LEDVonkajšie osvetlenieZáruka 5 rokovLED vonkajšie stĺpikové svietidlo Philips Parterre 8WKód: 81648130P0
Obvykle 7-14 dní
83,2 € s DPH
Šírka [mm] 100Výška [mm] 400

Sme priami dovozcovia renomovaných značiek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všetky značky